Oslofjord Convention Center, Elias Bosma 2

Er is zoveel over Elias Bosma te vertellen dat ik er een nieuwe pagina voor nodig heb.

Het blijkt de afgelopen weken wel uit de mailtjes die ik krijg dat Elias Bosma binnen CGN een grotere speler is dan door velen wordt gedacht. En wat ook door CGN aardig stil gehouden wordt. Zo hebben veel ex leden het idee dat Elias Bosma een aardige vinger in de pap heeft bij CGN, en dat o.a Jan Hein Staal daar verantwoordelijk voor is.

Maar nadat mijn site werd gehackt, en ik tijd genoeg had om alle email eens op orde te brengen, werden een paar dingen over Elias Bosma wat duidelijker. De gewone volger van BCC/CGN blijkt nogal eens te worden geintimideerd door Elias Bosma en de zijne. Mensen voelen zich niet op hun gemak als hij dichtbij is. En men durft over het algemeen geen commentaar te geven over de gang van zaken binnen vooral CGN. En dat voor zo een vrome christelijke organisatie die zich enkel bezig zegt te houden met goede doelen, dat is wel wat raar.

Dan ben ik de afgelopen dagen eens wat verder gaan zoeken naar wat Elias Bosma nu moest in een appartement van Haico Endstra, en dan ook nog eens met het bedrijf Sea View bv dat hij samen met zijn vrouw vanuit hun appartement, van ruim een miljoen, runden. En ook kreeg ik wat mailtjes dat Elias Bosma in het verleden wel eens drugs uit zee heeft laten oppikken voor de grotere Boefjes uit ondermeer Haarlem. En blijkbaar is familie van Elias Bosma daar op dit moment nog steeds mee bezig.

Volgens enkele mailtjes die ik de afgelopen weken kreeg is Elias Bosma zijn Sea View Ijmuiden bv begonnen om ondermeer zijn eigen criminele geld wit te wassen. Daarna is het nog een tijdje gebruikt om gelden uit de BCC/CGN Stichtingen door te sluizen naar o.a Smilar Invest Ltd. En ook daar zal hij door de 2 Noorse opper Boeven rijkelijk zijn beloond. Vandaar ook dat het de laatste jaren wel heel erg snel gaat met de rijkdom van de familie Bosma. En dan met name Elias Bosma.

Want zeg nou eerlijk. Wat moet een normale “visboer” met een Financiele Holding, en dat runnen vanuit een appartement van ruim 1,3 miljoen euro dat op naam stond van een Holding van Haico Endstra, op de jachthaven van Haico Endstra. (?)

En hoe komt een Elias Bosma dan aan het contact met deze Haico Endstra? Want het meerendeel van de contacten van Haico ruikt naar dure champagne en dure sigaren. En zeker niet naar dooie vis. Nu heb ik wat informatie gekregen over het hoe en wat van zijn contact met Haico, maar daar zijn 2 verschillende verhalen over. Waarvan er 1 mij de meest logische lijkt.

Uit die informatie blijkt dat Elias Bosma een goede vriend is van de gebroeders Visser, die het electriciteitsbedrijf Rendo voor vele miljoenen hebben leeggeroofd dmv valse facturen en valsheid in geschrift. Dit deden de gebroeders Visser samen met Richard Woldring, die wel een goede bekende is van Haico Endstra.

En via deze Richard Woldring blijkt de stinkende visboer Elias Bosma in contact te zijn gekomen met Haico Endstra.

Maar blijkbaar is dit voor iedereen binnen de top van de Noorse Boeven de normaalste zaak. Wat maakt het ze nou uit hoe Elias Bosma aan zijn geld komt. Als hij maar gul geeft, en verder zijn mond dicht houdt.

Ja, hij wel. Maar ik niet. En dit is nog maar het begin. Er komt nog veel meer, want hierbij bleef/blijft het niet in de samenwerking tussen de gebroeders Bosma en de gebroeders Visser. En hierin speelt ook CGN een mooie rol.

Zoals de “lening” van 385.000 euro van de gebr. Visser aan CGN. Dat was geen lening, maar een poging van CGN om geld buiten de ontneming door justitie van de gebr. Visser te houden. Dat zou zomaar aangemerkt kunnen worden als witwassen. Bij de normale mens wel, maar dit Noorse gespuis komt er mee weg. Dan hebben we ook nog de vakantie huisjes van Pagedal. Het Pagedal waar de broer van Elias Bosma de scepter zwaaide ten tijde van “uitzetting” van de Noorse Broeders door de Noorse Boeven. En degene die daar problemen mee hadden werden daar door Elias Bosma op gewezen dat het beter zou zijn er maar gewoon in mee te gaan. En ook de gebr. Visser hebben menig Noorse Broeder erop aangesproken er beter geen commentaar op te hebben.

Precies zoals het met alles gaat bij BCC/CGN. Vooral veel geven, en verder je mening voor je houden. Werken, en kop dicht!! Beetje zoals het een jaar of 80 geleden ook op enkele plaatsen ging. Toen waren het de Deutsche Broeders. Nu zijn het de Noorse Broeders. Die qua roven niet veel voor elkaar onderdoen.

Misschien wat ver gezocht, maar op het gebied van het jatten komen ze aardig overeen.

En met een klein snorretje herken ik wel iemand in Elias Bosma. Ik zou haast zeggen dat Elias en zijn vriendjes de SSers zijn van CGN. Ook de duitsers wilden dat er veel en hard gewerkt werd. Ook bij de duitsers was je een beter mens als je hard werkte. “Arbeit macht Frei”. Klinkt bijna hetzelfde als wat BCC/CGN te zeggen heeft over hard werken.

Zou niet misstaan boven de ingang van het Oslofjord Convention Center.

En wat de samenwerking tussen Elias Bosma en de gebr. Visser betrefd ben ik bezig met een aardig stuk over ze. En ook daarin het hoe en wat met betrekking tot enkele bedrijven van Dhr Endstra. En dat is niet alleen beperkt gebleven bij het appartement van Elias Bosma van waaruit hij “zijn” financiele Holding Sea View Ijmuiden bestierde.

For translation “translatetheweb”.

%d bloggers liken dit: